Sponsorer

Kongsberg Jazzfestival er unik også i den forstand at vi har noen usedvanlig lojale sponsorer; felles for de fleste av dem har vært med oss i en årrekke og har stor tillit til at vi presenterer en festival av topp kvalitet i uke 27 hver sommer. Her kan du lese litt om dem og hva de driver med:

Generalsponsor:

FMC Technologies er en ledende global leverandør av teknologiløsninger til energiindustrien. Ifølge FORTUNE Magazine er FMC «the World’s most admired oil and gas equipment service company» i 2010. FMC har over 11.000 ansatte spredt på 25 produksjonssteder i 15 forskjellige land. FMC Technologies designer, produserer og yter service på høyteknologiske systemer og produkter for olje- og gassindustrien.

I forbindelse med Kongsberg Jazzfestival inviterer FMC flere hundre gjester fra hele verden til Kongsberg, og byr på unike konsertopplevelser både fra festivalprogrammet og som eksklusive konserter i egen regi. FMC bruker også festivalens kompetanse aktivt i planleggingen av sine øvrige arrangement over hele verden, året gjennom.

Hovedsponsor:

DNB støtter idrett, kultur, ideelle organisasjoner og andre samfunnsnyttige formål med betydelige beløp. Sponsorvirksomheten har som mål å skape ønskede assosiasjoner og økt kjennskap til konsernets merkevarer og skape gode relasjoner til kunder og medarbeidere, i tillegg til å være motiverende for DNBs medarbeidere. I løpet av festivalen deles DNB-prisen ut til en musiker som representerer det beste i norsk jazz og som har et betydelig internasjonalt potensial. DNB-prisen er på kr  300.000, og er dermed Norges største jazzpris!

Samarbeidspartnere:

Kongsberg Gruppen samler hele Norges næringslivstopper til jazzfestivalen, og bidrar til at vi kan hente inn de største artistene på festivalen.

Aass Bryggeri sørger for at publikum får noe godt å leske strupen med på spillestedene våre.

Quality Hotel Grand Kongsberg er offisielt festivalhotell og huser alle være tilreisende artister og gjester. Er medarrangør av Festivalgata.

Laagendalsposten profilerer  festivalen gjennom hele året, både i annonser og ved å skrive om oss!

Oktan er vår strategiske samarbeidspartner og reklamebyrå, og hjelper oss med festivaldesign og nye måter å promotere festivalen på.

Støttespillere:

Utleiesenteret leverer alt av infrastruktur til Kirketorget og rundt i byen

Telemark Trykk stiller med alt av trykksaker for festivalen

Profil Design leverer tskjorter til en fordelaktig pris

Kongsberg Bilsenter stiller bilene sine til disposisjon for artisttransport

Amnesty International synes musikk og mennesker er best levende #keepthebeatalive

SOS-barnebyer har i 10 år drevet Kongsberg Jazzhus i Malawi, og vi er stolt av å ha bidratt med midler til dette

Billettservice er vår billettleverandør både for enkeltpublikum og gruppesalg.

Aspheim piano- og flygelsenter leverer Schimmel-flygel til konsertene i Kongsberg Kino og et 70 år gammelt Steinway-flygel til Diana Kralls konsert.

(Se også «offentlige støttespillere«)

Relaterte undersider