FairtradeFairtrade er en internasjonal merkeordning for rettferdig råvarehandel mellom bønder og plantasjer i utviklingsland og importører i Nord. Når du ser Fairtrade-merket på et produkt, betyr det at en uavhengig tredjepart har kontrollert at det er betalt en rettferdig råvarebetaling og at det jobbes for at produsentenes arbeidsforhold blir stadig bedre. Hver gang du kjøper et produkt med Fairtrade-merket på, bidrar du til bedre leve- og arbeidsforhold for bønder og plantasjearbeidere i Sør.

Kongsberg Jazzfestival er en Fairtrade-festival og har samarbeidet med Fairtrade i mange år. Det betyr at kaffen du drikker på vår hovedscene Tubaloon er topp, nykvernet Fairtrade-kaffe som du kan være sikker på at kaffeprodusenten har fått anstendig betalt for. Vi oppfordrer naturligvis også alle våre samarbeidspartnere til å velge Fairtrade-produkter når man kan (og det er ganske ofte).

NYHET: I tillegg til kaffebaren hvor du vil få deilig Fairtrade- kaffe fra Löfbergs Lilla, vil det i år også blir matservering på Kirketorget.

Funky Fresh Food vil servere mat med Fairtrade- ingredienser.
Både kaffebaren og matserveringen vil ha åpent alle dager, når det skjer noe fra hovedscenen.

Fairtrade Norge har vært tilstede på Kongsberg Jazzfestival de siste årene.Det har vært naturlig å støtte opp om det som fremstår som et bevisst valg fra festivalorganisasjon, som har tatt et godt valg ved å støtte rettferdig handel.Festivalen har visst et sterkt engasjement for saken, noe som Fairtrade Norge setter stor pris på

For spørsmål – kontakt Fairtrade ved Åshild Røynstrand på e-post: ashild.roynstrand@fairtrade.no / www.fairtrade.no

Relaterte undersider