Spennende nykommer i festivalgata

Mathias Stubø, alias Proviant Audio

En lovende nykommer på årets festival er tønsberggutten Mathias Stubø(18), alias Proviant Audio. Etter et begivenhetsrikt år med blant annet ukas urørt-låt 2 ganger og positiv omtale både innenlands og utenlands etter By:larm-festivalen, ser Mathias frem til fortsettelsen. På jazzen kan du se han og livebandet i festivalgata både torsdag, fredag og lørdag.

Selv om Mathias Stubø fortsatt ”henger igjen” på musikklinja på videregående, skjer det mye spennende rundt Proviant Audio for tiden. Debutplata gis ut i løpet av høsten, høyst sannsynlig med et engelsk plateselskap i ryggen.

- Etter By:larm fikk vi mange positive tilbakemeldinger fra blant annet England, og et plateselskap der viste interesse. Det er veldig spennede.

Proviant Audios elektroniske musikk er en herlig blanding av sjangere og utilsomt jazz-inspirert. Stubø nevner Jaga Jazzist og annen opprørsjazz, Røyksopp, Mr. Scruff og ellers en god blanding av nytt og gammelt som inspirasjonskilder.

Proviant Audio, som på konserter opptrer som et helt band, har ikke vært på Kongsberg jazzfestival tidligere. De har kun spilt på Energimølla og gleder seg til å spille i festivalgata og sjekke ut resten av festivalen.

- Ofte får jeg ikke med meg andre konserter når jeg spiller selv, fordi jeg er for spent før konserten og for sliten etterpå. Men jeg må i hvert fall få med meg Paal Nilssen-Love og Nils Henrik Asheim, Røyksopp og Shining, sier Stubø.

I tillegg til Kongsberg jazzfestival spiller gjengen på Hovefestivalen, Slottsfjellfestivalen og Øyanatt i sommer. Proviant Audio har planene klare og motivasjonen, inspirasjonen og musikken i orden. Med andre ord, en artist vel verdt å holde et øye med.

EKSTERNE LENKER

Ikke tilgjengelig