Siloklatring under jazzen!

Tør du prøve å bestige Kongsbergs beryktede silo? Under jazzfestivalen får du sjansen til både å klatre selv – og se Norges beste klatrere forsøke!

I samarbeid med Kongsberg Klatreklubb «K3″ arrangerer Kongsberg Jazzfestival siloklatring for både amatører og profesjonelle klatrere på Kongsbergs beryktede silo ved riksvei 134. Det vil også være anledning for barn og unge å prøve seg etter barneparaden/åpningsseremonien på onsdag og før Pavescenen-konsertene på lørdag.

Mange av Norges aller beste klatrere er allerede påmeldt til konkurransen, og flere er på vei. Og når vi vet at norske klatrere er helt i verdenstoppen, skjønner vi at det blir et spektakulært skue når proffene «løper» opp veggen på fredag 3. juli kl. 16.45. (Se eksempler på «speed climbing» fra youtube her.)

Siloen er et velkjent landemerke for både Kongsberg-folk og passerende på riksvei 134, og er på folkemunne for lengst etablert som «Kongsbergs styggeste bygg». Vi i jazzfestivalen har utviklet et elsk/hat-forhold til bygget, og har bl.a. tidligere brukt den som designelement på plakater og t-skjorter (2006) – noe som for øvrig og merkelig nok var veldig populært. Det er derfor ekstra morsomt å kunne bruke bygningen til noe positivt, og som klatrevegg vil den jo fungere perfekt.

Siloens fremtid er i høyeste grad dyster, da nye byggeprosjekter er under planlegging på tomten. Skulle imidlertid bygget bli stående til neste år, vil vi naturligvis vurdere å videreføre arrangementet. Og i motsatt fall vil jo dette være en morsom måte å ta avskjed med siloen på…

EKSTERNE LENKER

Ikke tilgjengelig