Moskus

Tors plateanbefaling – september

Den plata jeg har hørt mest på i sommer, er ”The Cherry Thing” med Neneh Cherry og The Thing, og den var tenkt som månedens plate, – helt til debutplata til trioen Moskus dumpa ned i postkassa.

 

Moskus: Salmesykkel (Hubro 2012)

 

Etter første gjennomlytting stod det helt klart for meg at så mange som mulig bør høre denne musikken. ( Men lytt for all del på ”The Cherry Thing” også!).

Moskus består av tre av de mest profilerte unge jazzmusikerne i Norge: Anja Lauvdal (piano), Fredrik Luhr Dietrichson (bass) og Hans Hulbækmo (trommer). Det musikalske uttrykket er variert, men alltid på en eller annen måte vakkert. Bandet er særdeles fordomsfritt i forhold til musikalske sjangre. Vi fornemmer inspirasjon fra de forskjelligste  hold, det er som en musikalsk interrail som kommmer innom både  salmer, kammerjazz, Paul Bley, gospel, rock – og litt av hvert annet.  Musikken tar utgangspunkt i komposisjoner av trioens medlemmer, og havner ofte i fri improvisasjon. Den er inspirerende dynamisk og herlig energisk.

Men hvorfor kaller trioen seg Moskus? I et intervju i Dag og Tid forteller Hans Hulbækmo hvorfor:”Eit namn skal bandet ha, og etter at Fredrik basspelar kom att frå ein tur i Dovrefjell etter å ha møtt ein flokk moskusoksar i skisporet i mørkret, tykte vi Moskus høvde som tittel på bandet”.

Stikkord:

EKSTERNE LENKER

Ikke tilgjengelig