All included

Tors plateanbefaling – oktober

Svært mange norske jazzmusikere etablerer egne plateselskap. Nå har bassisten Jon Rune Strøm og trommeslageren Tollef Østvang gått sammen om å danne Stone Floor Records. Hittil har de gitt ut to plater, foruten månedens utvalgte også en med SAKA. Og holder seinere utgivelser samme imponerende høye nivå som disse to, har vi sannelig mye å glede oss til!

All Included: Reincarnation of a Free Bird. (Stone Floor 2012).

 

All Included er en svensk-norsk kvintett. Fra Sverige kommer to av nabolandets fineste musikere, saksofonisten Martin Küchen  og den allestedsnærværende trombonist Mats Äleklint. De norske musikerne er de to Stone Floor Records-gründerne og trompeteren Thomas Johansson.

Platetittelen gir oss selvfølgelig assosiasjoner til Charles Mingus og en av hans mest kjente komposisjoner, ’Reincarnation of a Love Bird’. Og til tider minner musikken på månedens plate om Mingus’ musikk slik den låt på ’Mingus Ah Um’ fra 1959 og noen år framover. Den har noe av den samme heftige lidenskap og temperament. Men andre impulser kan en også spore, som Albert Ayler, Anthony Braxton og Don Cherry. Og det er heller ikke tilfeldig at ’Love’ i tittelen på Minguskomposisjonen er bytta ut med ’Free’. For dette er frisk, ekspressiv og ytterst levende frijazz, – med utgangspunkt i relativt enkle melodiske motiver.

EKSTERNE LENKER

Ikke tilgjengelig