338019_375617399176729_1769604857_o

Tors plateanbefaling – januar

Mari Kvien Brunvoll – Mari Kvien Brunvoll (Jazzland Recordings, 2012)

Mari Kvien Brunvoll er en av de aller mest interessante og særprega artistene i norsk musikkliv. Hun har i flere år nå fascinert et stadig voksende konsertpublikum, – ikke bare i Norge, men også ute i Europa. Derfor er det på tide at hun også kom på plate; og det gjorde hun for få måneder siden.

Opptaka på månedens plate er tatt opp live på flere forskjellige konserter. Mari Kvien Brunvoll sitter i lotusstilling på scenen, med diverse elektroniske hjelpemidler, perkusjonsinstrumenter og mer til. Alt vi hører på plata, låter akkurat slik tilhørerne opplevde musikken på de ulike opptaksstedene. Her er det ingen studiopålegg. Hun er en mester i å bygge opp en stemning, til å bygge et lydbilde, legge på stadig nye lag og utvide og maksimere intensiteten. Og heldigvis forblir den flotte stemmen hennes tydelig og dominerende i lydbildet. Det hele blir så medrivende og så vitalt at den arme lytter mister fotfestet og suggereres inn i hennes univers. Og i dette universet er det også plass til – ved sida av Maris egne komposisjoner – to tekster av blueslegenden Memphis Minnie (1897-1973).

Plata kan du høre på Wimp eller Spotify, men aller helst bør du jo kjøpe den i fysisk format (for eksempel rett fra Jazzland).

EKSTERNE LENKER

Ikke tilgjengelig