Foto: Anne-Thea L. Haavind

Nytt fjes på kontoret

Ny festivalsjef

Torbjørn Heitmann Valum (31) er nyansatt festivalsjef i Kongsberg Jazzfestival, og skal organisere gjennomføringen av festivalen i 2012.

Torbjørn kommer rett fra jobb i Universitetet i Oslos 200-årsjubileum som ble feiret gjennom hele 2011. Der hadde han produksjonsansvar for store publikumsrettede arrangementer gjennom jubileumsåret.
- Jeg tror mange av erfaringene fra det å markere et jubileum for en så tradisjonstung organisasjon som Universitetet kan overføres til jobben her på Kongsberg. Her er det masse historie i veggene, og jeg har veldig respekt for at festivalen har blitt til over mange år. Mange skal ha meninger om hvordan en så ærverdig organisasjon skal være, og det er mange tradisjoner som skal tas vare på.

Valum har bakgrunn fra studentarrangørmiljøet i Oslo, med de forgreninger det har ut i resten av Oslos arrangørverden. Han har vært aktiv i driften av kulturscenen BLÅ (som tidligere KBJ-leder Martin Revheim i sin tid startet), og har jobbet med Norwegian Wood i en årrekke. Han er veldig imponert over hvor profesjonelt det frivillige apparater i jazzfestivalen er.
- Det er flott å se at en så stor og festival som Kongsberg baserer seg på frivillige i så stor grad. Jeg kommer fra det frivillige arrangørfeltet, og er veldig imponert over hva det frivillige apparatet får til på Kongsberg og eierskapet til festivalen som alle de frivilige ser ut til å ha.

I tillegg til jobben på Kongsberg Jazzfestival er Valum styreleder i Norsk Rockforbund, konsertarrangørenes interesseorganisasjon. Herfra har han et stort kontaktnett inn i resten av arrangør-Norge, og håper å kunne utnytte dette i arbeidet sitt.

Vi i Kongsberg Jazzfestival er glade for å ha fått en festivalsjef på plass for 2012, og har stor tro på at Valum kommer til å gjøre en riktig god jobb. Styrets arbeid med å ansette en ny festivalsjef vil holde frem ut over våren, og forhåpentligvis vil vedkommende være på plass på kontoret i tide for å kunne oppleve Kongsberg Jazzfestival 2012.

Vi ønsker Torbjørn hjertelig velkommen til Kongsberg Jazzfestival, og lykke til i den nye jobben!

EKSTERNE LENKER

Ikke tilgjengelig