Foto: Svein Bjørnsen

Norges mest barnevennlige jazzfestival

Webportalen Foreldre og Barn har kåret Norges mest barnevennlige festivaler, og Kongsberg Jazzfestival er med på listen som den eneste av de norske jazzfestivalene!

Kongsberg Jazzfestival har siden 1977 hatt en egen «festival i festivalen», som hvert år samler flere tusen musikkglade barn. Barnivalen består av en rekke barnearrangementer, blant annet konserter, malejam og festivalparade. Her er programmet for årets Barnival:

Mandag 04.07- onsdag 06.07
Workshop/Gehørspillseminar: 3-dagers workshop – og GUMBO er tilbake som workshop-instruktører!
Avsluttes som vanlig med opptreden i Barneparaden og Festivalgata.

Påmelding sendes kskolen@kongsberg.kommune.no I påmeldingen skriver du: • Navn og alder • Instrument • Hvor lenge du har spilt • Hvilket korps/kulturskole du eventuelt tilhører • Navn og telefon til foresatte
• Hvilken gruppe du melder deg på av disse:

- Paradeworkshop: De som har spilt i 2 år og mer
- Bandworkshop: for bandinstrumenter (gitar, bass, vokal, trommer, perc, tangenter). Fra påbegynt ungdomsskole.

Onsdag 06.07
16:30 Jazzparaden er et skikkelig startskudd for Kongsberg Jazzfestival! Paraden går fra EnergiMølla kl. 16:30 og ender opp på åpningsarrangementet på Kirketorget kl 17:00.  Ta gjerne med egne rytmeinstrumenter. Gratis.

Torsdag 07.07

12:00 Black Ingvars: Mens ungene synger seg hese til  Astrid Lindgrens rikholdige katalog og andre “hits for kids” i metal-drakt, kan mor og far humre gjenkjennende til soloer fra gamle metalhelter som Dio, Black Sabbath og mange flere. En kruttpakke av musikkglede.
13:00 Sølvskattejakt: På hemmelige steder rundt på Norsk Bergverksmuseums område ligger skjulte skatter som DU må hjelpe oss å finne. Skatten samles inn og selges til inntekt for sosialsenteret i Malawi, som bygges i sammen med SOS-barnebyer. Gratis (Samarbeid med Norsk Bergverksmuseum). kl. 14:00 gratis

Fredag 08.07
11:00 Barnas kulturmønstring: På barnas kulturmønstring opptrer barn i alderen 6 – 12 år på selveste Tubaloon!  Gratis (Samabeid med Kongsberg Kommune)

13:00 Matjam +Good Time Charlie: I anledning vårt nye mattorg inviteres barna til å sette sammen sin egen lunsj veiledet av en kokk. Det blir fokus på varierte smaksopplevelser og goderåvarer. Deretter kan de nyte sitt måltid til konsert med GoodTime Charlie på Lysthusscenen – som også spiller voksenkonsert på Christians Kjeller. Alle minikokkene får med seg forkle og diplom.

Lørdag 09.07
12:00 Malejam/frikonsert: Ta med hele familien til frikonsert på Pavescenen. Vi stiller med musikk for alle og malesaker for de minste. Gratis

14:00 Jazzfilm: Jazza kortfilmer for barn i alle aldre.  Klassisk samling med kanadisk animasjonsfilm i verdensklasse! Flere av filmene har jazz på lydsporet, og egner seg like godt for voksne som barn. Gratis

Vi er glade og stolte over at vi er kommet med på listen over de mest barnevennlige festivalene i Norge! Se resten av listen og les artikelen HER.

EKSTERNE LENKER

Ikke tilgjengelig