Maria Kannegaard er årets prisvinner

Pianist Maria Kannegaard er årets vinner av DnB NOR-prisen.

Juryen begrunnet artistvalget blant annet ved å vektlegge hennes sterke utmerkelse som komponist og bandleder.

Maria Kannegaard er utdannet ved jazzlinja på NTNU, og i Maria Kannegaard Trio spiller hun med Thomas Strønen (trommer) og Ole Morten Vågan (bass).

Hun karakteriseres av juryen som en beskjeden prosjektleder som ofte plasserer seg selv litt i bakgrunnen, men ikke desto mindre har hun gjort seg bemerket som den meget dyktige pianisten og komponisten hun er. Og hele tiden med flere prosjekter på gang, er det heller ikke noe å si på produktiviteten. Som medlem i både en trio og en kvartett, har hun også gitt ut en plate sammen med Ole Morten Vågan, som vant fjorårets DnB NOR pris.

- Det blir en skrivehøst på meg i år, sier hun, og forteller videre om plateinnspillingen som er på gang, med blant annet Ingrid Lode, fra Trondheim Voices og Kobert, på tekst og sang.

Responsen fra jazzmiljøet er utelukkende positiv til valget av årets prisvinner, og det er bare å begynne å glede seg til neste års prisvinnerkonsert på Kongsberg Jazzfestival.

DnB NOR-prisen er på 100.000 kroner og går til markante norske jazzartister av året. De siste fem års prisvinnere er Ole Morten Vågan, Helge Lien, Morten Quenild, Håvard Wiik og Solveig Slettahjell.

EKSTERNE LENKER

Ikke tilgjengelig