Foto: Stein Hofve
Festivalkoordinator Kine Jacobsen-Kronkvist er klar for nye utfordringer på Kroa i Bø

Tar steget videre som kulturhussjef i Bø

Kine tar steget videre som kulturhussjef i Bø

Kongsberg Jazzfestival er veldig stolte av vår festivalkoordinator Kine Jacobsen-Kronkvist som tar steget videre og bli ny daglig leder på kulturhuset Kroa i Bø.

Kine har vært en svært viktig ressurs for festivalen, og det er derfor veldig trist for oss at hun nå takker for seg etter fire år som Festivalkoordinator. Kroa i Bø er et av Norges mest tradisjonsrike studenthus, og vi er stolte av at Kine skal få styre kulturhuset videre. Kine har de siste årene deltatt på Sparebankstiftelsens ledelseprogram for unge ledere, en erfaring som gjør henne godt rustet til arbeidet hun nå skal ta tak i.

 

Hva sitter du igjen med etter tiden på Kongsberg Jazzfestival?
- Jeg har lært utrolig mye i løpet av min tid i festivalen, og ikke minst blitt kjent med et helt fantastisk frivillig apparat. Jeg er stolt over å jobbe med en så bra gjeng, og kommer jo så klart til å savne menneskene aller mest!, sier Kine

 

Kroa i Bø skal inn i nybygg høsten 2013, så Kine går inn i en veldig spennende tid for studenthuset. Hun har selv studert i Bø, og vil ta med seg mye erfaring inn i den nye jobben, både fra studietiden og arbeidet med Kongsberg Jazzfestival.
Hvordan ser du frem til å arbeide med oppbygging og utvikling av et nytt og tradisjonsrikt kulturhus?
- Jeg gleder meg enormt til å jobbe med utvikling av et splitter nytt bygg. Og jeg hører mye bra om staben på Kroa så jeg ser frem til å bli kjent med dem og lære av dem. 

 

Kine gir ikke helt slipp på Kongsberg Jazzfestival, og går langt i å love et comeback til sommeren:
- Selve festivalen kommer jeg selvsagt til å være med på – så lett er det ikke å bli kvitt meg. Vi får håpe noen av frivillig-gruppene kan bruke meg til noe, sier hun med et smil. Da regner vi med at det blir hard konkurranse i festivalstaben for å kapre Kines gunst!

 

Før vi gir helt slipp på Kine må vi høre noen gode minner fra festivalen de siste årene. For man får jo tid til å gå på litt konserter i løpet av festivalen også:
-Et av mine beste minner må være trioVD på Energimølla i 2010 – utslitt etter flere dager med høyt  festival-tempo. For en boost det var. Da var vi helt klare for mer ståhei igjen!  En annen fantastisk opplevelse var Jon Balke og Magnetic Book i kirka nå i 2012. Per Jørgensens vokalprestasjoner på den konserten var helt uforglemmelige.

 

Følgere av festivalsidene kjenner godt til «Tors plateanbefalinger«, der programsjefen gir månedlige platetips. Da passer det jo bra å avslutte med «Kines anbefalinger» til en god festivalopplevelse:
- Om du er på Kongsberg Jazzfestival så må du få med deg: 
  • Noe på Smeltehytta.La deg overraske og utfordre!
  • Kongsberg Kirke er et fantastisk lokale og her settes det opp konserter som passer til rommet. Det er alltid vakkert på alle måter.
  • Energimølla. Alle er vel innom der minst en gang?
  • En jazzfilm. Det er en rolig oase midt i festival-festen. En liten pause rett og slett.

 

Kine vil bli å finne på festivalkontoret ut året, før hun tropper opp på Kroa i Bø etter nyttår. Vi takker Kine for innsatsen med å gjøre Kongsberg Jazzfestival til en kjempeopplevelse for både publikum og frivillige de siste årene!
Så da er det enda større grunn til å besøke Kroa neste gang man er i nabofylket, når Kine helt sikkert tar med den gode stemningen fra festivalkontoret over til Bø!

EKSTERNE LENKER

Ikke tilgjengelig