Damenes aften

Zap Mamas Marie Daulne er i godt selskap som kvinnelig vokalist i Kongsberg i kveld. Les mer om kvinnene og andre programanbefalinger.

- Den store jazzkonserten i kveld er med Motif i kinoen, sier Tor Dalaker Lund, leder for programkomiteen til Kongsberg Jazzfestival.

Han forteller at bandet, ledet av bassist Ole Morten Vågan, feirer sine ti år med denne konserten. Dermed blir det nyskrevet musikk og gjestemusikere på scenen: Håkon Kornstad (saksofon), Ola Kvernberg (fele), Petter Vågan (gitar) og svenske Mathias Ståhl (vibrafon). Og begge trompetistene i bandet, Mathias Eick og Eivind Lønning, deltar på denne konserten.

Ellers fremhever Tor Dalaker Lund svenske Fredrik Ljungkvist & Yun Kan 10, som vi har omtalt i en tidligere artikkel, sammen med deres vokalist Sofia Jernberg.

- Damestemmer kan også være et stikkord i dag, sier Tor Dalaker Lund og viser at Sofia Jernberg slett ikke er den eneste av dem.

Anne-Marie Giørtz, kjent som vokalist fra flere band, fremfører i ettermiddag sitt eget prosjekt.

- Hun synger tekster som Aksel Sandemose i sin tid fikk refusert, og Shakespeare-sonetter i Hartvig Kirans oversettelse, forteller Tor Dalaker Lund.

Therese Lech og Merete Solli synger også på festivalen i dag.

- Og så må vi ikke glemme Mokuto med saksofonist Lotte Anker. Musikken deres kan kalles poetisk frijazz og er noe alle må få med seg, avslutter lederen for programkomiteen.

Tekst: Helge Olav H. Ramstad

EKSTERNE LENKER

Ikke tilgjengelig