Kongsberg Jazzfestival. Hvert år i uke 27.
1.-4. juli 2015

Spillesteder

Christians kjeller
tlf: 32 76 45 00

Christians kjeller ligger i en verneverdig og tradisjonsrik bygård på Vestsida. Her finner du restauranten Opsahlgården med gastropub og musikk-kjelleren Christians kjeller. Du kan fortsatt finne brannskadede bjelker fra bybrannen i 1810. Konsertene under jazzfestivalen holdes stort sett i den hygglige bakgården. Adresse: Kirkegata 10. www.christianskjeller.no.

Spillestedsprofil: Blues.
For rullestolbrukere: God fremkommelighet i bakgården, men ikke HC-toalett.


Odd Fellow
tlf: 32 72 32 90.

I sjarmerende Hyttegata ligger Odd Fellow. Her kan du få deilig mat og drikke i tillegg til jazz både ute og inne. Under festivalen er det en idyllisk oase i bakhagen, hvor du kan finne fristelser for både ganen og ørene på dagtid. Adresse: Hyttegt 18.

Spillestedsprofil: Deilig hagejazz på dagtid. Fri- og avantgardejazz på kveldstid. JAM fra midnatt.
For rullestolbrukere: Tilgang til bakhagen gjennom porten. Toaletter i 2 etg (uten heis).


Energimølla
tlf 926 99 811
Teglsteinsbygg fra forrige århundreskifte som huser store deler av kulturlivet i Kongsberg. En av hovedscenene under jazzfestivalen. Adresse: Møllebakken 7. www.energimolla.no

Spillestedsprofil: Mange av konsertene inneholder musikk som er eksperimentell, fri og grensesprengende, men det presenteres også musikk som er rytmisk og i pop/country/jazz/rock-sjangerne.
For rullestolbrukere: Ankomst: hele 1. etg tilgjengelig med rullestol. Toalett: HC-toalett nede.


Galleri Åkern
tlf: 32 73 25 13.
Galleri Åkern er et privat galleri for samtidskunst, drevet av Paula Fure og Svein Westad. Galleriet som er et restaurert, gammelt bryggerhus, ligger vakkert til i den gamle bydelen Vestsiden på Kongsberg. Innerst i gallerihagen ligger en liten japansk-inspirert hage med karpedam og et lite tehus med stråtak, bygget i japansk stil. Daværende japanske ambassadør Nonoyama har gitt tehuset dets navn: Un Getsu An, som betyr det lille huset under skyer og måne. Adresse: Hyttegt 16. www.galleriaakern.no

Spillestedsprofil: Frijazz, eksperimentelt.
For rullestolbrukere: God tilgang til uteområdene. Ikke HC-toalett.


Kongsberg kirke
tlf: 32 73 19 02
Kongsberg kirke er en særpreget og rikt utstyrt barokk-kirke, innviet i 1761. De tre rokokkolysekronene i Kongsberg kirke er blant de største, vakreste og rikest utformede armkroner av glass som finnes i Norden. Adresse: Kirketorget.

Spillestedsprofil: Samtidsmusikk, jazz, gospel.
For rullestolbrukere: Ankomst: Rullestolrampe inn i kirken fra inngang sør. Toaletter: Nåes kun fra hovedinngangen, må under trappa. Ingen dørstokker, men trangt. Ikke HC-toalett.


Kongsberg kino
tlf: 32 73 12 97

Kongsberg kino ble innviet i 1965 og fikk straks tilnavnet ”sitronpressa” på grunn av sin særpregede arkitektur. Det hypermoderne kino- og teaterhuset ble tegnet av arkitektfirmaet Ljøterud og Ødegård. Den dag i dag er det med sin sentrale beliggenhet, byens mest markante bygg. Kinoen rommer to saler på henholdsvis 486 og 66 plasser. Adresse: Nymoens torg 3. www.kongsbergkino.no.

Spillestedsprofil: Iørefallende jazz.
For rullestolbrukere: Ankomst: Rullestolheis fra inngang og ned i resepsjonen. Rullestolheis opp i salen. HC-toaletter.


Smeltehytta
tlf: 32 72 32 00
Smeltehytta er endel av Norsk Bergverksmuseum og ble oppført i 1844 og er et særegent spillested med historisk atmosfære. Adresse: Hyttegt 3. www.bvm.museum.no.

Spillestedsprofil: Åpen & tilgjengelig jazz; noe eksperimentelt innimellom.
For rullestolbrukere: God fremkommelighet med rullestol. HC-toalett.


Tubaloon
tlf: 32 73 31 66
Scenen er spesialdesignet for Kirketorget, er tegnet av Snøhetta arkitektkontor og er det eneste av sitt slag i verden.

Spillestedsprofil: gratiskonserter på dagtid og bred profil på kveldstid.
For rullestolbrukere: Lett adkomst med rullestol og reserverte plasser. HC-toaletter tilgjengelig i rådhuset, ved henvendelse i salgsteltet. Vennligst ta kontakt med oss tidlig på konsertdagen ved behov for assistanse.


Quality Hotel Grand – Argus
tlf: 32 77 28 00
Quality Hotel Grand er beliggende sentralt i Kongsberg. Hotellet har 175 rom, kurs- og konferansefasiliteter, nattklubb og Gruvespa. Adresse: Christian Augusts gt 2.

Spillestedsprofil: Klubbjazz med høy temperatur og rytme.
For rullestolbrukere: Ankomst – heis ned til garderobe og toaletter, men liten trapp ned til baren uten skinner, må ha assistanse her. HC-toaletter i kjeller med heisankomst.


Gamle Norge
tlf: 94 78 45 03
I de gamle lokalene til Hotell Norge, midt i kongsberg sentrum finner du Gamle Norge Pub, en scene som spiller kvalitetsmusikk med folkelig preg.

Adresse: 17. mai gata 4.

Spillestedsprofil: Kvalitetsmusikk med folkelig preg.
For rullestolbrukere: god fremkommelighet.


Kirketorget
tlf:32 73 31 66

Festivalen hovedscene presenterer alt fra store verdensstjerner til det beste Norge har å by på.

Spillestedsprofil: gratiskonserter på dagtid og bred profil på kveldstid. 

For rullestolbrukere: Lett adkomst med rullestol og rullestolrampe. HC- toaletter tilgjengelig. Vennligst ta kontakt med oss i forkant ved behov for assistanse.


Barnivalparken
tlf: 32 73 31 66

Barnivalparken er vårt festivalområde for barn og unge, og ligger i Magasinparken midt i Kongsberg sentrum.

Spillestedsprofil: barne- og ungdomsprogram

For rullestolbrukere: Lett adkomst med rullestol. Vennligst ta kontakt med oss i forkant ved behov for assistanse.

 

Generell informasjon

Spillestedsprofilen beskriver musikken som arrangeres på stedet under Kongsberg Jazzfestival, og er ikke nødvendigvis betegnende for musikk som presenteres resten av året.

Generelt for rullestolbrukere og bevegelseshemmede, eller andre med særskilte behov: Ta kontakt med festivalen på forhånd, tlf 32 73 31 66. Møt opp tidlig slik at klubbvert/vakter kan være behjelpelige med å finne best mulig løsning for deg. Offentlige HC-toaletter i Kongsberg: På dagtid er det tilgjengelige toaletter inkl handicap-toaletter i kjøpesenteret Stortorget (Storgata)+ på Jernbanestasjonen. Mellom 08.00 og 15.30 er det også tilgjengelige toaletter, med HC-toalett på Rådhuset (Kirkegata/Vestsida).