Kongsberg Jazzfestival. Hvert år i uke 27.
1.-4. juli 2015

Spillesteder

Christians kjeller
tlf: 32 76 45 00

Christians kjeller ligger i en verneverdig og tradisjonsrik bygård på Vestsida. Her finner du restauranten Opsahlgården med gastropub og musikk-kjelleren Christians kjeller. Du kan fortsatt finne brannskadede bjelker fra bybrannen i 1810. Konsertene under jazzfestivalen holdes stort sett i den hygglige bakgården. På Christians kjeller tar vi ikke sjangergrensene så høytidelig. Har kan du risikere å høre både deilig blues, smektende visesang og dansbare rytmer.

Adresse: Kirkegata 10. www.christianskjeller.no.

For rullestolbrukere: God fremkommelighet i bakgården, men ikke HC-toalett.


Odd Fellow
tlf: 32 72 32 90.

I sjarmerende Hyttegata ligger Odd Fellow. I intime omgivelser serveres jazz og avantgardemusikk av det friere slaget, mens du selvsagt kan nyte noen av barens fristelser.

Adresse: Hyttegt 18.

For rullestolbrukere: Tilgang til bakhagen gjennom porten. Toaletter i 2 etg (uten heis).


Energimølla
tlf 926 99 811

Teglsteinsbygg fra forrige århundreskifte som huser store deler av kulturlivet i Kongsberg. Energimølla er en av hovedscenene under jazzfestivalen og her presenteres både iørefallende og utfordrende jazz og beslektet musikk side om side. På Energimølla er det også klubbkonserter på natta med alt fra progga jazz til afrobeat.

Adresse: Møllebakken 7. www.energimolla.no

For rullestolbrukere: Ankomst: hele 1. etg tilgjengelig med rullestol. Toalett: HC-toalett nede.


Galleri Åkern
tlf: 32 73 25 13.

Galleri Åkern er et privat galleri for samtidskunst, drevet av Paula Fure og Svein Westad. Galleriet som er et restaurert, gammelt bryggerhus, ligger vakkert til i den gamle bydelen Vestsiden på Kongsberg. Innerst i gallerihagen ligger en liten japansk-inspirert hage med karpedam og et lite tehus med stråtak, bygget i japansk stil. Daværende japanske ambassadør Nonoyama har gitt tehuset dets navn: Un Getsu An, som betyr det lille huset under skyer og måne. Under jazzfestivalen kan man høre intime, ofte akustiske konserter med grensesprengende og fri musikk.

Adresse: Hyttegt 16. www.galleriaakern.no

For rullestolbrukere: God tilgang til uteområdene. Ikke HC-toalett.


Kirketorget / Tubaloon
tlf: 32 73 31 66

Kirketorget er festivalens midtpunkt, og her finnes også vår spesialdesignede scene Tubaloon. Tubaloon er tegnet av Snøhetta arkitektkontor og er det eneste av sitt slag i verden. På Tubaloon og på Kirketorget for øvrig presenteres folkefestdelen av programmet. Her har artister som Stevie Wonder, Kaizers Orchestra, Wilco og flere skapt stor stemning!

På dagtid er det flere gratiskonserter å få med seg, og er et stort mat- og drikketilbud på torget både dag- og kveldstid.

For rullestolbrukere: Lett adkomst med rullestol og reserverte plasser. HC-toaletter tilgjengelig i rådhuset, ved henvendelse i salgsteltet. Vennligst ta kontakt med oss på forhånd ved behov for assistanse.


Kongsberg kirke
tlf: 32 73 19 02

Kongsberg kirke er en særpreget og rikt utstyrt barokk-kirke, innviet i 1761. De tre rokokkolysekronene i Kongsberg kirke er blant de største, vakreste og rikest utformede armkroner av glass som finnes i Norden. I Kongsberg kirke presenterer vi store jazznavn og det er her vi avslutter festivalen lørdag med den tradisjonsrike midnattskonserten.

Adresse: Kirketorget.

For rullestolbrukere: Ankomst: Rullestolrampe inn i kirken fra inngang sør. Toaletter: Nåes kun fra hovedinngangen, må under trappa. Ingen dørstokker, men trangt. Ikke HC-toalett.


Kongsberg kino
tlf: 32 73 12 97

Kongsberg kino ble innviet i 1965 og fikk straks tilnavnet ”sitronpressa” på grunn av sin særpregede arkitektur. Det hypermoderne kino- og teaterhuset ble tegnet av arkitektfirmaet Ljøterud og Ødegård. Den dag i dag er det med sin sentrale beliggenhet, byens mest markante bygg. Kinoen rommer to saler på henholdsvis 486 og 66 plasser. I kinoen presenteres hovedvekten av det vi kaller «jazz for jazzinteresserte» i programmet vårt.

Adresse: Nymoens torg 3. www.kongsbergkino.no.

For rullestolbrukere: Ankomst: Rullestolheis fra inngang og ned i resepsjonen. Rullestolheis opp i salen. HC-toaletter.


Smeltehytta
tlf: 32 72 32 00

Smeltehytta er endel av Norsk Bergverksmuseum og ble oppført i 1844 og er et særegent spillested med historisk atmosfære. Smeltehytta er et sentralt spillested for den grensesprengende musikken på programmet vårt med sin intime og unike stemning.

Adresse: Hyttegt 3. www.bvm.museum.no.

For rullestolbrukere: God fremkommelighet med rullestol. HC-toalett.


Quality Hotel Grand – Argus
tlf: 32 77 28 00

Quality Hotel Grand er beliggende sentralt i Kongsberg. Hotellet har 175 rom, kurs- og konferansefasiliteter, nattklubb og Gruvespa. I hotellets kjellerlokale Argus presenteres både nattklubbjazz, konsertserien ‘Nye stemmer’ og DJ’s på nattestid.

Adresse: Christian Augusts gt 2.

For rullestolbrukere: Ankomst – heis ned til garderobe og toaletter, men liten trapp ned til baren uten skinner, må ha assistanse her. HC-toaletter i kjeller med heisankomst.


Gamle Norge
tlf: 94 78 45 03

I de gamle lokalene til Hotell Norge, midt i kongsberg sentrum finner du Gamle Norge Pub, en scene som spiller kvalitetsmusikk med folkelig preg.

Adresse: 17. mai gata 4.

For rullestolbrukere: god fremkommelighet.


Barnivalparken

tlf: 32 73 31 66

Barnivalparken er vårt festivalområde for barn og unge, og ligger i Magasinparken midt i Kongsberg sentrum.

For rullestolbrukere: Lett adkomst med rullestol. Vennligst ta kontakt med oss i forkant ved behov for assistanse.

 

Generell informasjon

Spillestedsprofilen beskriver musikken som arrangeres på stedet under Kongsberg Jazzfestival, og er ikke nødvendigvis betegnende for musikk som presenteres resten av året.

Generelt for rullestolbrukere og bevegelseshemmede, eller andre med særskilte behov: Ta kontakt med festivalen på forhånd, tlf 32 73 31 66. Møt opp tidlig slik at klubbvert/vakter kan være behjelpelige med å finne best mulig løsning for deg. Offentlige HC-toaletter i Kongsberg: På dagtid er det tilgjengelige toaletter inkl handicap-toaletter i kjøpesenteret Stortorget (Storgata)+ på Jernbanestasjonen. Mellom 08.00 og 15.30 er det også tilgjengelige toaletter, med HC-toalett på Rådhuset (Kirkegata/Vestsida).