Generell informasjon

Aldersgrenser
Kongsberg Jazzfestival ønsker å være en åpen og inkluderende festival, også for de som er under 18.  Det er 18-årsgrense på alle konsertscener med servering; Quality Grand Hotel,  EnergiMølla og Christians kjeller, i tillegg til hovedkonsertene på Tubaloon på kveldstid. Ellers er det fri aldersgrense.

På konsertene på Tubaloon har vi en vergeordning, der gjester under 18 år kan komme inn i følge med en person over 25 år. Kun en mindreårig per verge. De som er under 18 år vil bli merket, slik at vakter og serveringspersonell lett kan se hvem som er under 18. Ta kontakt med salgsteltet på Kirketoget for å få vergeskjema før dere går inn på konsertene.

Vil du ha med deg barn på konsert, er det bare hyggelig hvis artist, spillested og musikk er ”barnevennlig”. Er du i tvil, ta gjerne kontakt med oss. På grunn av kapasitetshensyn må barn kjøpe egen billett på lik linje som voksne.

Billetter
FØR festivalen får du kjøpt billetter via Billettservice (Posten, Narvesen, 7 Eleven) + www.billettservice.no eller tlf 815 33 133.
UNDER festivalen får du kjøpt billetter i våre utsalgssteder i Festivalgata og på Kirketorget, i tillegg til gjennom Billettservice.

Bil og parkering
Vi oppfordrer alle til å reise kollektivt eller å gå/sykle. Må du ha med deg bil finnes det en rekke parkeringsplasser i sentrum: blant andre Knutepunktet (Jernbanestasjonen, innkjøring Baneveien), 2 p-kjellere i 17. maigata og p-plass i Haspbergtjerndalen (”Haspa” på Vestsida).

Festivalgata
Festivalgata heter egentlig Christian Augusts gate og ligger mellom Quality Hotel Grand og Kongsberg bibliotek. Under festivalen forvandles Christian Augusts gate fra en vanlig gate til å bli hjertet i festivalen. I Festivalgata kan du høre gratis jazz hele dagen, kjøpe mat og leskende forfriskninger, kjøpe plater i boden til Bare Jazz og ikke minst; jazzbilletter til konsertene.

Festivalområdet
Kongsberg Jazzfestival har mange forskjellige spillesteder med forskjellig kapasitet. Det minste spillestedet er Galleri Åkern som tar 70 personer og det største er Tubaloon på Kirketorget, som tar opp til 5000 personer. Se egen omtale av de forskjellige spillestedene her. Alle spillestedene ligger i Kongsberg sentrum og det er korte gåavstander mellom de forskjellige spillestedene.

Jazzfilm
Sprekker du i sola og foretrekker mørket, eller er du rett og slett bare glad i film? Hans Morten Wærp og Ingrid Dokka, i samarbeid med Norsk Filminstitutt, setter hvert år opp et gratis jazzfilmprogram for deg. Torsdag til lørdag kan du oppleve film&jazz-godbiter både for barn og voksne på Kongsberg kino. Se festivalprogrammet.

Miljøfyrtårn
Kongsberg Jazzfestival er den første jazzfestivalen i landet som ble miljøsertifisert. Sertifiseringen betyr at KJF må følge regelverk og bransjekrav ifht HMS, lavere miljøbelastning under festivalen og miljøvennlig drift på kontoret resten av året. Kriteriene er utarbeidet i samarbeid med Øyafestivalen, Månefestivalen, Quart, Miljøfyrtårn, GRIP og Grønn hverdag.

Været
Vi forventer perfekt festivalvær, her kan du sjekke hvordan været blir time for time. Sol og sommer kan friste badelystne, er det normal vannføring i Lågen går det an å bade på egnet sted (badebrygge) ved jazzcampen/Idrettshallen. Vi oppfordrer til badevett; svømming med mye promille er ille.

Relaterte undersider